Hoe de WAP het leven veranderde van Gande Bio Seydou

'Mijn naam is Gande Bio Seydou, ik ben een inwoner van Bini gelegen in het arrondissement Sam, gemeente Kandi. Sinds april 2018 ben ik een gebruiker van de Water Access Point (WAP) in ons dorp, in Benin noemen we de WAP trouwens Ile-Omi wat zoveel betekent als 'waterhuis'. Ik ben vader van meerdere kinderen, grootvader van een tiental kleinkinderen en echtgenoot van twee vrouwen. Voor de komst van de Ile-Omi gebruikte mijn familie en ik het water van de rivier Alibori. Vanaf de dag dat de Ile-Omi in ons dorp is gerealiseerd, zijn we hiermee gestopt en dat heeft hele positieve gevolgen gehad op ons leven en onze economische situatie. In voorgaande jaren moest ik bijna altijd mijn hele familie naar het ziekenhuis sturen omdat zij diverse ziektes hadden die kwamen door het vieze water. Dit jaar moest alleen maar een kleindochter naar het ziekenhuis voor een infuus met paracetamol. Ik ben echt heel erg blij met deze ontwikkeling in ons dorp. Ik wil aan het project vragen of het mogelijk om de literprijs te laten zakken zodat het toegankelijk wordt voor iedereen. Ik dank u.'